e
Banner

Etiketler: kocaeli sanayi odası



4 kat ticaret hacmi için modernizasyon şart!



Dış ticaretten ’nın üzerinde pay alan Kocaeli’nin lojistik alanda sağladığı avantajlarla sanayi yatırımları için bir cazibe merkezi haline geldiğini belirten Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “İlimizde sayıları 34’ü bulan liman ve özel iskele yer almaktadır. Ancak bu limanların, gelecekte 4 misline çıkacak ticaret hacmini kaldıracak şekilde modernizasyonlarının yapılması gerekir” diyor.

 




Dilovası lojistik üssü taşınsın



Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu: “Dilovası, lojistik üstünlüğü olan, Türkiye’nin en değerli yeri ve üretim noktasıdır. O yarım adanın kuzeyinde bir çok yer var, TOKİ buralarda rahatlıkla yeni bir yapılaşma sağlayabilir”

 

 





Estonya lojistik heyeti, Kocaeli Sanayi Odası'nı ziyaret etti



Estonya'nın lojistik kümesi yetkililerinden oluşan 20 kişilik bir heyet, Kocaeli Sanayi Odası'nı (KSO) ziyaret etti.





Estonya Lojistik Heyeti Kocaeli’de



Estonya’nın lojistik kümesi yetkililerinden oluşan 20 kişilik bir heyet, önceki gün Kocaeli Sanayi Odası’nı ziyaret etti.





Türkiye’nin lojistikte en avantajlı ili yatırım için kaynak arayışında



Ekonomi Bakanlığı tarafından Türkiye’de lojistik avantajı en yüksek il olarak açıklanan Kocaeli, yetersiz altyapı ve yatırımlar nedeniyle bu gerçeği sanayiciler açısından fırsata çeviremiyor. Kentin 10 yıl sonra 200 milyar dolarlık dış ticarete imza atacağına dikkat çeken Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sadece ulaşım altyapısının güçlendirilmesi içim kente bütçeden ayrılan kişi başı harcamanın Türkiye ortalamasına çekilmesini istiyor.